Κομπόστα με αποξηραμένα, φρέσκα φρούτα και κανέλα.

Συνταγή εμπνευσμένη από το Κουσάφι ή Χοσάφι, κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα, συνταγή της Πολίτικης, Μικρασιάτικης και της Ποντιακής Κουζίνας.
Συνταγή που βρήκα στις σημειώσεις τησ πεθεράς μου από την Κομοτηνή.

Υλικά για 4 άτομα
6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες,
4 αποξηραμένα σύκα, 100γρ ζάχαρη,
2 μήλα καθαρισμένα από τη φλούδα και τα σπόρια κομμένα σε χοντρές φέτες πάχους 5εκ,
2 αχλάδια και 2 μέτρια κυδώνια καθαρισμένα όπως τα μήλα,
2 ξυλάκια κανέλας, 800ml νερό, καρυδόψιχα και αμύγδαλα για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη, την κανέλα και τα αποξηραμένα φρούτα σε πολύ σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρούτα και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα αλλά να μην διαλυθούν.
Σερβίρουμε ζεστό με τους ξηρούς καρπούς και λίγο γλυκό ζωμό από τα φρούτα.
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε γιαούρτι ή μια μπάλα παγωτό ή και να την απολαύσουμε κρύα τους καλοκαιρινούς μήνες.