Για να πας στην ταβέρνα της κυρίας Μαρίας στη Νανού πρέπει καταρχήν να πας στη Σύμη. Μετά πρέπει να μπεις σε ένα από τα καραβάκια που βρίσκονται αραγμένα στο γιαλό για να φτάσεις στην παραλία της Νανούς.

Μια μεγάλη παραλία με άσπρο βότσαλο (μην ξεχάσετε να πάρετε ένα για ενθύμιο), ελιές, συκιές, έλατα και τα νερά γαλαζοπράσινα. Αφού κάνετε το μπανάκι σας, αρχίζουν οι μυρωδιές από την ταβέρνα να σου γαργαλάνε τη μύτη. Αναγνωρίζεις κεφτεδάκι τηγανητό, καλαμαράκι τηγανητό, σουβλάκια κοτόπουλο, τα μαγειρευτά , το γαριδάκι το συμιακό  και δε μπορείς να αντισταθείς.

Την ταβέρνα <<πραστατεύει>> μια μεγάλη σιδερένια πόρτα καθώς και κάγκελα γύρω γύρω ,από τα κατσίκια που ζουν στη γύρω περιοχή. Αυτά τα καημένα δεν ανήκουν στους ιδιοκτήτες της ταβέρνας τον κύριο Γιάννη και την κυρία Μαρία αλλά παρόλα αυτά τα ταΐζουν καθώς και οι περισσότεροι θαμώνες του μαγαζιού.

Έτσι τα κατσίκια, το ηλικιωμένο ζευγάρι, η μαγευτική θέα, το σπιτικό φαγητό σου κλέβουν την καρδιά και εκεί αποφασίζεις ότι σίγουρα θα ξανάρθεις.

Αν πάτε λοιπόν θα παραγγείλετε οπωσδήποτε τα κεφτεδάκια….