Υλικά για 4 άτομα
3-4 παντζάρια, 3 πορτοκάλια, 1 ματσάκι ρόκα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, δυόσμο όσο θέλετε ψιλοκομμένο, αλάτι, 2 κουταλιές χυμό lime, 3 κουταλιές γιαούρτι, το χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Βράζετε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα
αφήνετε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν τα κόβετε σε φέτες.
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια από τη φλούδα και τα κόβετε σε φέτες.
Φτιάχνετε τη vinaigrette: σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το lime,το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το δυόσμο. Ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε το παντζάρι, το πορτοκάλι και περιχύνετε με τη μισή vinaigrette. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα τη ρόκα.
Σερβίρετε.