Υλικά για 4 μερίδες: 600γρ πατάτες, 2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη,2 κουταλιές ελιές Χαλκιδικής ή άλλες χοντροκομμένες, 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο, 2 κουταλιές λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο, για την σάλτσα: 3κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση: Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε για 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε κύβους. Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά. Διακοσμείτε με το κουκουνάρι και επιπλέον μαϊντανό.