Υλικά για 16 τηγανίτες
2 αυγά χτυπημένα, 125Ml γάλα, 120γρ αλεύρι . 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 350γρ γλυκοπατάτες καθαρισμένες και περασμένες στον χοντρό τρίφτη, 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι ή 2 κουταλιές φρέσκο, φυστικέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση
Παντρέψτε το γάλα με τα αυγά και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε
Ρίξτε μέσα στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, συνεχίστε με τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Λαδώστε ελαφρώς μια λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C  για 10′ απο κάθε πλευρα και μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάξτε τη δροσερή σάλτσα: 1 γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλιές  ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο, 1 τσίλι πιπερίτσα ψιλοκομμένη, ½ κουταλάκι κόλιανδρο, ½ κουταλάκι κύμινο, το χυμό από 2 Lime και το ξύσμα από 1. Ψιλοκομμένο μαϊντανό για τη διακόσμηση, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: περάστε από το τηγάνι με το λάδι το σκόρδο για 1’, το τζίντζερ για 2’, τα μυρωδικά για 1’ , το τσίλι για 30’’ και σβήνετε με το lime χυμό και ξύσμα. Ανακατεύετε τα παραπάνω υλικά με το γιαούρτι αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με τις γλυκοπατάτες.