Υλικά για 4 άτομα
2 μέτρια αχλάδια όχι πολύ ώριμα και 1 πολύ ώριμο, 1 μέτριο φινόκιο, 2 κλαδάκια σέλερι, 4 φέτες καλής ποιότητας μπέικον, 12 μεσαίου μεγέθους γαρίδες, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο, 2 ½ κουταλιές σησαμέλαιο, το χυμό από 1lime, αλάτι, το χυμό από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές Gomasio(15/1) τσίλι σε σκόνη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αχλάδια, εκτός από το πολύ ώριμο, βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε σε φέτες, ρίχνουμε λίγο από το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Πλένουμε το φινόκιο και το σέλερι και τα κόβουμε και αυτά σε λεπτέ φέτες.
Καθαρίζουμε το ώριμο αχλάδι από τα κουκούτσια και τη φλούδα και το περνάμε από το μπλέντερ , αναμιγνύουμε τον πολτό με το σησαμέλαιο , 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες , ρίχνουμε πάνω τους το χυμό Lime, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο τσίλι, τις αφήνουμε για 10’.
Κόβουμε το μπέικον ζιλιέν και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί με ½ κουτάλι σησαμέλαιο. Μόλις γίνουν ροζ τις βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά με τη σάλτσα και στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον και τις γαρίδες και το Gomasio. Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον τσίλι.