Μια συνταγή απο το μάθημα μας “The art of the tart” στη φωτογραφία βλέπετε τις τάρτες που έφτιαξαν οι μαθητές μας.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/2 λίτρο γάλα, 125γρ. ζάχαρη, 30γρ αλεύρι 30γρ κορνφλάουρ, 5αυγά ολόκληρα,
1 βανίλια.
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι ,κορνφλάουρ την ζάχαρη σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάλτε τα φρούτα της αρεσκείας σας και από πάνω βάλτε Apricot nappage: 100γρ.μαρμελάδα βερίκοκο, 50ml. νερό (σε κάθε 100γρ. μαρμελάδα).
ΤΑΡΤΑ (Pate Sucree)
200γρ.Αλεύρι, 100γρ.βούτυρο, 40γρ. ζάχαρη, 2 κρόκους, 1/4 κ. γλ. βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και τρίβουμε σαν τραχανάς.
Ρίχνουμε την ζάχαρη. Χτυπάμε τον κρόκο με την βανίλια και το ρίχνουμε στο αλεύρι ενσωματώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
‘Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη τη βάζουμε στην φόρμα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο στο ψυγείο.
Βάζουμε φασόλια ή βόλους για τάρτες και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-25’ μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Γεμίζουμε με την κρέμα , στρώνουμε τα φρούτα και το nappage και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.