Ζελέ πορτοκάλι με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και τραγανό σουσάμι.
Υλικά για 6 άτομα: 600ml. φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι ή κουτί,100 γρ. ζάχαρη,30 γρ. ζελατίνη ή 6φύλλα ζελατίνης, 3 κουταλιές γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι χοντροκομμένο, 50γρ παστέλι κομμένο σε κομματάκια και λίγο ακόμα για τη διακόσμηση.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για να μαλακώσει.
- Παίρνουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μία βράση (να αρχίσει να κοχλάζει δηλαδή το μείγμα).
- Απομακρύνουμε το μείγμα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο μείγμα το γλυκό του κουταλιού και το παστελάκι.
- Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με επιπλέον παστέλι και φέτες πορτοκαλιού