Hummus Kawarma με κιμά από αρνάκι, μυρωδικά και κουκουνάρια
Υλικά για 6 άτομα
1 ποσότητα βασικό hummus (όποια συνταγή θέλετε αρκεί να μην περιέχει κύμινο), 4 κουταλιές βρασμένα ρεβίθια, 2 κουταλιές καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Kawarma
300γρ αρνίσιος κιμάς ή ψαχνό κομμένο με το χέρι, ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι, ¼ κουταλάκι άσπρο πιπέρι, 1 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι, ½ κουταλάκι κανέλα σκόνη, ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι za’atar, 1 κουταλιά ξύδι, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό + λίγο ακόμα για τη διακόσμηση, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά βούτυρο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα λεμονιού
2 κουταλιές πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 τσίλι πιπερίτσα πολύ ψιλοκομμένη, 4 κουταλιές χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές ξύδι, 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες, αλάτι . Όλα τα υλικά τα περνάτε στο Multi.
Εκτέλεση
Βάζετε το κρέας με όλα τα υλικά , εκτός από το βούτυρο και το λάδι, σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πριν σερβίρετε, βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο χούμους αφήνοντας ένα κενό στο κέντρο για να δεχθεί το κρέας.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 4’ , το κρέας πρέπει να παραμείνει ροζ στο εσωτερικό του. Μοιράζετε το κρέας στα 6 πιάτα , ρίχνετε από πάνω κουκουνάρι, μαϊντανό, σουμάκ και τη σάλτσα λεμονιού . Σερβίρετε.
za’atar: μείγμα μυρωδικών που περιέχει, 1 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι,1 κουταλάκι ρίγανη, 2 κουταλάκια καβουρδισμένο σησάμι, 1 κουταλάκι σουμάκ, ελαιόλαδο, αλάτι.