-<<’Οταν βάζω φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, θυμάρι,βασιλικό, κ.α.) στο φαγητό μου και όχι αποξηραμένα , νιώθω πως στο τέλος αφήνει μια πικρή γεύση, γιατί συμβαίνει αυτό;>>

Ελένη Παυλάκη

Πραγματικά μπορεί κάποιες φορές να έχουμε μια πικρή επίγευση όταν χρησιμοποιούμε φρέσκα μυρωδικά. Αυτό συμβαίνει γιατί βάζουμε τα μυρωδικά απο την αρχή του μαγειρέματος και στη συνέχεια βράζουμε ή ψήνουμε για αρκετή ώρα το φαγητό μας.

Την επόμενη φορά δοκιμάστε να βάλετε τα μυρωδικά 10-15΄πριν το τέλος.

 

<< Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές με λεμόνια , τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά γιατί λατρεύω τη λεμονάτη γεύση τους. Μήπως μπορείτε να μου πείτε έναν τρόπο να αποθηκεύσω το ξύσμα απο τα λεμόνια για μελλοντική χρήση;>>

Μαρία Λιάκου

Ένας τρόπος είναι αφού αφαιρέσετε το ξύσμα με το ειδικό εργαλείο ή με τον τρίφτη να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε σακουλάκια. Ένας άλλος τρόπος είναι, εφόσον φυσικά τα λεμόνια προορίζονται για γλυκό, να τα φυλάξετε μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι με λίγη ζάχαρη.

<< Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για μπριζόλες  (μοσχαρίσιες) , τις μαρινάρισα , δεν τις αλάτισα στην αρχή αλλά στο τέλος , αλλά παραμένουν σκληρές. Έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε;>>

Πέτρος Κωστόπουλος

Συνήθως όταν φτιάχνουμε ψητές μπριζόλες , μόλις δούμε ότι ψήθηκαν τις βγάζουμε κατευθείαν απο τη φωτιά και τις σερβίρουμε στο πιάτο. Δοκιμάστε μόλις η μπριζόλα είναι έτοιμη να τη σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για  τουλάχιστον 7 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε. Θα έχετε μια ωραία ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα.