Κοτόπουλο πρασοσέλινο

Υλικά για 4 άτομα
700γρ κοτόπουλο μπούτι φιλέτο κομμένο σε 3 μέρη,
3 μέτρια πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια κατά μήκος 4κ το καθένα,
1 μέτρια σελινόριζα κομμένη σε μπαστουνάκια 4εκ.,
5 κλωναράκια σέλινου με τα φύλλα ψιλοκομμένα,
3 μέτρια καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια 4 εκ. 2 μικρές πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια 4 εκ.,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 αβγά, το χυμό από ένα μικρό λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε πρώτα το κοτόπουλο, σε ένα βαθύ τηγάνι, στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει ρίχνουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 2 λεπτά, τα πράσα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά, τη σελινόριζα και τα κλοναράκια σέλινου και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, στη συνέχεια την πατάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό ως τα μισά του σκεύους μας και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αβγά με το χυμό λεμονιού και μόλις το φαγάκι μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό σιγά σιγά στο αβγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγολέμονο.
Ρίχνουμε το ζωμό με το αβγολέμονο στο βαθύ τηγάνι μας και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει και αφαιρούμε από τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε