Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες ,
- 1 αυγό,
- 330γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις , λίγο αλάτι.
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες , ξεφλουδίστε και λιώστε τις. Σε ένα μπολ προσθέστε το αυγό, τις πατάτες και το αλεύρι. Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας προσθέστε και άλλο αλεύρι. Προσοχή , μην βάλετε περισσότερο αλεύρι από όσο χρειάζεται για αλλιώς τα gnocchi δε θα γίνουν μαλακά.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη φτιάξτε μπαστουνάκια πάχους 5εκ και στη συνέχεια κόψτε τα σε κομματάκια πάχος 3εκ. Πάρτε ένα κομμάτι και περάστε το απο ένα πιρούνι για να πάρει το σχήμα. Μπορείτε και να μην το περάσετε απο το πιρούνι.
Ρίξτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μόλις έρθουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.
Σάλτσα γκοργκοντζόλα
Υλικά για 4 μερίδες νιόκι
- 250ml κρέμα γάλακτος,
- 150γρ γκοργκοντζόλα,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά).
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ρίχνετε τη γκοργκοντζόλα κομμένη σε κομματάκια. Ανακτεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασσο. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα νιόκι.