Υλικά για 4 άτομα:

  • 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  •  10γρ μαγιά σε φακελάκι και αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια  20γρ,
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
  • 300cc ζεστό νερό και μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά , κάντε μια τρύπα στο κέντρο ρίξτε το νερό και το λάδι αναμίξτε σιγά σιγά  τα υλικά και προσθέστε στο τέλος το αλάτι. Μόλις η ζύμη αρχίσει και  ξεκολλάει από τα χέρια σας μεταφέρετε στον πάγκο εργασίας και ζυμώστε για 10 λεπτά.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα σκεπασμένη  σε ζεστό μέρος.

Στη συνέχεια ξαναζυμώστε τη ζύμη και φτιάξτε ξανά μια μπάλα ή περισσότερα (αν κάνετε ατομικές) και αφήστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200c.

Ανοίξτε με τα χέρια τη μπάλα φτιάχνοντας ένα κύκλο και πιέζοντας με τα δάχτυλα και αφήστε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Βάλτε λίγη σάλτσα στη ζύμη και ψήστε για 8΄.

Στη συνέχεια βάλτε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε για άλλα 7΄