Γεια σας, είμαι η Σμαράγδα, η δημιουργός της Μαρμίτας. Έφτιαξα αυτό το εργαστήρι γεύσης το 2006.
Στο εργαστήρι έρχονται άνθρωποι που θέλουν να μάθουν να ψιλοκόβουν, να γνωρίσουν καινούργιες γεύσεις και μπαχαρικά, να τελειοποιήσουν τεχνικές και να μοιραστούν τις δικές τους συνταγές.

Η Μαρμίτα κάθε χρόνο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ,  Μεσόγειο, Ασία , Αφρική και φυσικά στην Ελλάδα με μια ματιά σύγχρονη , ελαφριά και πάντα μεσογειακή.

Η γενέτειρα μου η Αφρική επηρέασε σημαντικά τις γευστικές μου αναζητήσεις διότι αποτέλεσε για μένα το σταυροδρόμι πολλών διαφορετικών γευστικών πολιτισμών. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω εδώ ότι επηρεάστηκα και από τη  Σαμιώτισα γιαγιά Σταυρούλα που μαγείρευε εκπληκτικά.

Το πάθος όμως και η προσωπική ενασχόληση δεν φτάνει για να φτιάξεις ένα εργαστήρι γεύσης. Αν και οι σπουδές μου ήταν πολύ διαφορετικές , απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας Α.Π.Θ., με ένα Mba στην Ε.Ε.Δ.Ε. και τραπεζικός υπάλληλος , έφτασε εκείνη η στιγμή να εμβαθύνω στη μαγειρική τέχνη.

Μετά από αναρίθμητα ερασιτεχνικά σεμινάρια μαγειρικής σε διαφορετικούς γαστρονομικούς προορισμούς ανά τον κόσμο ,  ακολούθησε το Diplôme Escoffier στις κουζίνες του Ξενοδοχείου Ριτζ στο Παρίσι το 2004. Μαθήματα Art de la table στη Marie de Broglie το 2004 επίσης.

Ιταλική κουζίνα στο Cordon Bleu της Φλωρεντίας το 2005 αλλά και επαγγελματική Γιαπωνέζικη κουζίνα στην chef Sakura Frank επίσης το 2005, 2006 και το 2009.
Μαθήματα Διατροφής στο Stonebridge college με εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και foodstyling. Είμαι κάτοχος του L3 Ελληνικός Αμπελώνας από την Wspc, γευσιγνώστης ελαιόλαδου πρώτου επιπέδου από την Esao και αισθητηριακός αναλυτής μελιού από την Beesources αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Γεωργίας της Ιταλίας. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Έχω πραγματοποιήσει εκατοντάδες σεμινάρια μαγειρικής σε όλες τις ηλικιακές ομάδες καθώς και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μου,  έχω συμμετάσχει στο Food Festival Θεσσαλονίκης, αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μου από το 2006 και τελευταία παραδίδω μαθήματα γευσιγνωσίας μελιού  και Μακεδονίτικης γαστρονομίας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Τέλος από το 2011 οργανώνουμε γαστρονομικούς περιπάτους για τους ξένους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την πόλη μας αλλά και σεμινάρια μαγειρικής με θέμα την ελληνική κουζίνα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτή μας την δραστηριότητα στο www.EatandWalk.gr

Οι ιδέες δε σταματούν εδώ , η συνέχεια μου φαίνεται ελπιδοφόρα με τους νέους συνεργάτες που αποκτά η Μαρμίτα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μου που αγκάλιασαν την ιδέα , που εξελίσσονται, παίρνουν τις συνταγές μου και τις απογειώνουν.
Το μότο μου? Όταν μαγειρεύεις , εκτός από τροφή , προσφέρεις σίγουρα και αγάπη.

Σας περιμένω να μαγειρέψουμε

Σμαράγδα Ντασιούδη Μακρή