Οι μικρές μονοήμερες εξορμήσεις σου φτιάχνουν τη διάθεση και σου δίνουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Πολλές φορές λοιπόν τις Κυριακές πάμε εκδρομούλες μαζί με τον γιό μας που είναι 4 ετών. Εμάς μας αρέσουν πολύ τα μουσεία, η ιστορία του τόπου μας, της Μακεδονίας και στον γιό μας αρέσει η φύση και τα λουλουδάκια. Έτσι προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα κέφια όλων και νομίζω ότι μέχρι στιγμής τα πάμε καλά.
Όταν φτάσει η πολυπόθητη ώρα του φαγητού (για όλους μας) τότε ενεργοποιείται το εκπληκτικό λαγωνικό, ο άντρας μου. Τον αποκαλώ  λαγωνικό γιατί έχει μια μοναδική ικανότητα να ξεχωρίζει την αυθεντική ταβέρνα, γεύση, ατμόσφαιρα από τη δήθεν…..κι έτσι απολαμβάνουμε πάντα νοστιμότατα γεύματα.
Όπως και έγινε στην εκδρομή που κάναμε  πρόσφατα στο νέο μουσείο της Πέλλας. Η διαδρομή εύκολη, φτάσαμε γρήγορα, θαυμάσαμε το νέο μουσείο. Παίξαμε στην ύπαιθρο και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
– Που θα φάμε; ρώτησα το λαγωνικό                                                                   
-Στη Νέα Χαλκηδόνα, έχει διάφορα ωραία ……
Φτάσαμε λοιπόν στη περιοχή και αφού ανεβοκατεβήκαμε τον γνωστό δρόμο με τα εστιατόρια και όχι μόνο, αποφασίσαμε να φάμε στον Μαραντόνα.
Ταβέρνα οικογενειακή, γεμάτη, με πλούσιο κατάλογο, ορεκτικά, αλοιφές, σαλάτες όλα σπιτικά! Εγώ ενθουσιάστηκα με το αρνάκι στη σούβλα ……. αυτό θα πάρουμε όλοι, σκέφτηκα και παραγγείλαμε.
Το αρνάκι δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω ….. καταλαβαίνετε ήταν μια στιγμή που αφέθηκα ολοκληρωτικά στους χυμούς και την νοστιμιά του.
Θα περιμένω φωτογραφίες απο εσάς….. αν προλάβετε