Υλικά για μια τάρτα 24εκ ή 4 μικρές
Για την τάρτα:½ πακέτο σφολιάτα κατεψυγμένη, 200γρ φράουλες,2κουταλιές ζάχαρη.
Για την κρέμα λεμονιού: 1 αυγό, 50γρ ζάχαρη, 50ml χυμό λεμονιού, το ξύσμα από ένα λεμόνι, 150γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη +2 κουταλιές ζάχαρη,
Εκτέλεση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C πάνω κάτω αντίσταση.
Χαράζετε 4 δίσκους στη σφολιάτα με τη βοήθεια ενός πιάτου. Χαράζετε έναν εσωτερικό κύκλο στη σφολιάτα που να απέχει 1 1/5 εκ από τις άκρες. Κόβετε τις φράουλες σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές και τις τοποθετείτε περιμετρικά μέσα στον κύκλο που χαράξατε. Ρίχνετε τη ζάχαρη από πάνω. Ψήνετε για 15’ .
Τις φράουλες που περίσσεψαν τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγη ζάχαρη και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να έχετε μια σάλτσα.
Εντωμεταξύ φτιάχνετε την κρέμα: Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε και το χυμό λεμονιού. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα αυγού μέχρι αυτό να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Προσοχή μην γίνει ομελέτα!. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και μόλις γίνει ελαφριά σαντιγί, προσθέτετε την κρέμα αυγού καθώς και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρετε τη ζεστή τάρτα με την κρέμα λεμονιού και την σάλτσα φράουλας.